Stacks Image 4758
Stacks Image 4771


Live te boeken:
Zijn knappe solo Live On Tape show

vanaf 1/2020 te boeken met full live Band LekkerLangLicht


Alain Smits is momenteel nog niet de grootste naam van onze Vlaamse artiesten. Toch lijkt hij goed op weg om een blijver te worden. Zijn eerste Nederlandstalige nummer was "Laat me", een cover van
Ramses Shaffy en daarmee bereikte hij toch maar mooi de nummer 23 in de Vlaamse Ultratop 50 en stond hij maar liefst 6 weken op eerste plaats in NL de grensradio. Drie maanden later scoort hij met Brel-cover "Liefde van later" waarmee hij na 2 weken op de 28ste plaats in diezelfde Vlaamse Ultratop 50 binnenkomt. Alain Smits bewerkte "Les vieux amants", na goedkeuring van France Brel. In Ment op zondag was de zanger trots op de woorden, "proficiat met je nieuwe single", die door de dochter van Jacques Brel werden uitgesproken. Bij de single zelf hoort er ook een mooie clip, waarmee de zanger iets wil neerzetten dat gezien mag worden.
Vandaag zijn derde singel en opnieuw een nummer van Jacques Brel namelijk "voir un ami pleurer " of “een vriend zien huilen", France Brel heeft persoonlijk de toestemming gegeven om éénmalig de originele beelden van Jacques Brel in de video te verwerken met de nieuwe technologie “Deep Fake” met andere woorden geniet van deze prachtige video met Alain Smits & Jacques Brel in de hoofdrol.

Dit zet de toon voor een repertoire met betekenisvolle teksten en een rijk parcours aan emoties. Passie en gedrevenheid zijn hierin essentieel.


Alain is een artiest in hart en ziel. Hij is doordrongen van passie voor muziek. Dit hoor je in zijn stem en dit voel je in zijn muziek. Hij laat je nooit onberoerd.

Het nieuwe repertoire dat hij aanbiedt, wordt ingezet door het eigenzinnige ‘Laat me’ van Ramses Shaffy. Dit zet de toon voor een repertoire met betekenisvolle teksten en een rijk parcours aan emoties. Passie en gedrevenheid zijn hierin essentieel.

Hij is een showman die zijn liedjes in een vloeiende beweging aan elkaar praat en graag in interactie gaat met zijn publiek of het nu met zijn full live band is of helemaal solo

Hij heeft een rijk verleden. 
In de VS werkte hij samen met andere bekende producers en muzikanten als de Amerikaanse Mark Williams (producer, genomineerd voor Emmy award), Don Dixon (producer van REM) en Jim Brock (drummer van Janis Ian) en dit in verschillende grote Amerikaanse opname studio’s zoals Ocean Way te Nashville, Mitch Easters’s Fidelitorium te NC ea. In Duitsland werkte hij met de Duits/Amerikaanse multi platinum producer Tommy Newton. Zijn muziek werd opgepikt en gereleased tot in Japan. 
Hij is tevens de MD van Kristalan en verkocht hiermee in Vlaanderen meer dan 20.000 full CDs.